๐—–๐—ข๐—ฅ๐—ข๐—ข๐—ฆ ๐—ฑ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด๐˜ ๐—ฏ๐—ถ๐—ท ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐˜‡๐—ฎ๐—บ๐—ฒ ๐—ผ๐—ฝ๐—น๐—ผ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐˜„๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ฏ๐—ฟ๐˜‚๐—ถ๐—ธ ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฏ๐—ผ๐˜‚๐˜„

[LinkedIn post COROOS 02-10-2024]

Het afgelopen jaar heeft COROOS belangrijke stappen gezet richting een volledige CSRD-rapportage. Samen met onze (lokale) partners hebben we al indrukwekkende resultaten behaald, zoals het gebruik van 100% groene stroom voor onze fabrieken dankzij Coöperatie Zeeuwind en de installatie van energiezuinige verlichting in onze magazijnen in samenwerking met itsme. Daarnaast hebben we met diverse (lokale) overheden en partijen hard gewerkt aan initiatieven die juist een grote betekenis hebben voor de regio, zoals ons waterhergebruikproject, waarbij gezuiverd proceswater beschikbaar wordt gesteld aan lokale boeren.

De weg naar een duurzamere toekomst is ingezet, en door middel van CSRD wordt deze voortgang zichtbaar en meetbaar. Om onze inspanningen te kunnen rapporteren, hebben we input verzameld van verschillende stakeholders en een materialiteitsanalyse uitgevoerd. Dankzij deze waardevolle inzichten zijn we nu zover dat we kunnen rapporteren. Dit doen we samen met onze partner Salacia Solutions, die ons ondersteunt in het verzamelen en analyseren van de benodigde data voor een volledige rapportage.

Waardevol om hierbij te vermelden is dat Eileen Moree met haar inbreng en betrokken visie COROOS aanzienlijk ondersteund heeft met het opstellen van het initiële Plan van Aanpak en de materialiteitsanalyse. Deze zomer studeerde zij af met een interessante case study over COROOS in de peulvruchtenketen in Nederland, waarin zij zich richtte op het bevorderen van biodiversiteit in de Nederlandse reguliere landbouw.
https://research.tue.nl/nl/studentTheses/exploring-synergies-between-farmers-needs-biodiversity-and-ecosys 
Onze deelname aan de Bean Deal draagt ook bij aan deze missie, waarin we samenwerken om de transitie naar plantaardige eiwitten te versnellen.

Duurzaamheid is geen individuele prestatie. Het vraagt om gezamenlijke inzet van bedrijven, partners en gemeenschappen. Samenwerkingen, zoals die met MVO Nederland, Bakers & Bananas en PAKT, versterken onze inspanningen om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en impactvolle veranderingen te realiseren.

Of het nu gaat om groene energie, efficiënter grondstoffengebruik of innovatieve waterhergebruikprojecten, elke stap brengt ons dichter bij een duurzame toekomst.

Samen bouwen we aan een duurzamere wereld voor toekomstige generaties.
Bekijk meer informatie over ons bedrijf en onze duurzaamheidsdoelstellingen op www.coroos.nl


Nieuws

Bijdrage aan duurzame oplossing verzilting Zeeland

Bijdrage aan duurzame oplossing verzilting Zeeland

COROOS in NL peulvruchtenketen

COROOS in NL peulvruchtenketen

OPZuid project ontwikkeling plantaardige visproducten

OPZuid project ontwikkeling plantaardige visproducten

Rode Kidneybonen van Nederlandse bodem

Rode Kidneybonen van Nederlandse bodem

In samenwerking met partners CZAV en Casibeans wordt dit jaar voor COROOS ruim 100 hectare met Rode Kidneybonen ingezaaid. Door deze samenwerking neemt COROOS een heel groot deel van de Nederlandse teelt voor haar rekening en zorgt daarmee voor een flinke stap voorwaarts in de groei van het aanbod van de Nederlandse Rode Kidneybonen voor de consument.

COROOS on PLMA 2024 with plant-based product solutions

COROOS on PLMA 2024 with plant-based product solutions

COROOS attends PLMA 2024 with mild pasteurised plant-based ingrediรซnts and product solutions!

Bananenpuree van afgekeurde biologische bananen

Bananenpuree van afgekeurde biologische bananen

The Banana Factory opende begin 2023 binnen de muren van COROOS haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het innovatieve bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met "no-waste" bananenpuree.

COROOS op de FI Europe 2023

COROOS op de FI Europe 2023

Dit jaar presenteert COROOS haar Food-Industry mogelijkheden op de Food Ingredients fair FI Europe in Frankfurt.

COROOS op de Contacta

COROOS op de Contacta

Op 7 en 8 november stonden wij op het Werken in Zeeland plein tijdens de Contacta Netwerkbeurs.

Geef ons je uitdaging

Kies een van de bovenstaande opties