๐—–๐—ข๐—ฅ๐—ข๐—ข๐—ฆ ๐—ฑ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด๐˜ ๐—ฏ๐—ถ๐—ท ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐˜‡๐—ฎ๐—บ๐—ฒ ๐—ผ๐—ฝ๐—น๐—ผ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐˜„๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ฏ๐—ฟ๐˜‚๐—ถ๐—ธ ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฏ๐—ผ๐˜‚๐˜„

[LinkedIn post COROOS 08-10-2024]

Met de toenemende droogte en verzilting in Nederland, vooral in landbouwgebieden zoals Zeeland, is de vraag naar innovatieve wateroplossingen groter dan ooit. COROOS werkt sinds 2020 samen met lokale agrariërs, Impuls Zeeland, Gemeente Kapelle, ZLTO, Waterschap Scheldestromen en Provincie Zeeland aan een pilotproject waarbij gezuiverd proceswater (effluent) wordt hergebruikt als irrigatiewater voor nabijgelegen landbouwbedrijven.

In het recent gepubliceerde artikel in het Het Financieele Dagblad: "Gebrek aan regen bedreigt Zeeuws succesverhaal: de uienteelt" wordt benadrukt hoe klimaatverandering de uienteelt in Zeeland bedreigt door het gebrek aan regen. Door ons gezuiverde water beschikbaar te stellen, helpen we agrariërs om hun gewassen te beschermen tegen de effecten van verzilting en droogte. Zo zetten we een stap richting een toekomstbestendige landbouwsector. Ruim 40% (bijna 140.000m³!) van ons geschoonde proceswater is dit jaar beschikbaar gesteld aan de deelnemende agrariërs via de buffersloot en de afgaande waterloop.

De projectgroep is een subsidie van € 450.000 vanuit het Klimaatfonds in het vooruitzicht gesteld, wat verdere opschaling en optimalisatie van het waterhergebruik mogelijk maakt. Met deze samenwerking en subsidie kunnen meer agrariërs ondersteund worden in de strijd tegen verzilting.

Dit jaar werd, naast het gebruik van druppelirrigatie bij de uienteelt door een van onze afnemers, ook een nieuwe stuw in de waterloop in gebruik genomen. Met deze sluis is het mogelijk het waterpeil beter te reguleren en meer zoet water te bufferen. Zo creëren we extra zekerheid over de beschikbaarheid van water voor de landbouw, wat essentieel is in droge periodes.

#duurzaamheid #waterhergebruik #verzilting #landbouw #innovatie #klimaatverandering #COROOS #Kapelle #Zeeland


Druppelirrigatie in de uienteelt


stuw


Nieuws

Route naar CSRD

Route naar CSRD

COROOS in NL peulvruchtenketen

COROOS in NL peulvruchtenketen

OPZuid project ontwikkeling plantaardige visproducten

OPZuid project ontwikkeling plantaardige visproducten

Rode Kidneybonen van Nederlandse bodem

Rode Kidneybonen van Nederlandse bodem

In samenwerking met partners CZAV en Casibeans wordt dit jaar voor COROOS ruim 100 hectare met Rode Kidneybonen ingezaaid. Door deze samenwerking neemt COROOS een heel groot deel van de Nederlandse teelt voor haar rekening en zorgt daarmee voor een flinke stap voorwaarts in de groei van het aanbod van de Nederlandse Rode Kidneybonen voor de consument.

COROOS on PLMA 2024 with plant-based product solutions

COROOS on PLMA 2024 with plant-based product solutions

COROOS attends PLMA 2024 with mild pasteurised plant-based ingrediรซnts and product solutions!

Bananenpuree van afgekeurde biologische bananen

Bananenpuree van afgekeurde biologische bananen

The Banana Factory opende begin 2023 binnen de muren van COROOS haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het innovatieve bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met "no-waste" bananenpuree.

COROOS op de FI Europe 2023

COROOS op de FI Europe 2023

Dit jaar presenteert COROOS haar Food-Industry mogelijkheden op de Food Ingredients fair FI Europe in Frankfurt.

COROOS op de Contacta

COROOS op de Contacta

Op 7 en 8 november stonden wij op het Werken in Zeeland plein tijdens de Contacta Netwerkbeurs.

Geef ons je uitdaging

Kies een van de bovenstaande opties