• Home
  • »
  • COROOS introduceert nieuwe fruit pouches met vleugeldop

COROOS introduceert nieuwe fruit pouches met vleugeldop

COROOS introduceert nieuwe fruit pouches met vleugeldop 23-07-2021

COROOS, producent van verduurzaamde groenten, peulvruchten en fruit in blik, pot, beker en flexibele verpakkingen, kwam in 2008 met haar eerste fruit pouches op de Europese markt. Vanaf september 2021 introduceert COROOS de veilige en milieuvriendelijke vleugeldop op haar fruit pouches.


Door het innovatieve design van deze vleugeldop zijn de fruit pouches nog makkelijker te openen en wordt gevaar van inslikken geëlimineerd. Naast veiligheid en gebruiksgemak is er bij het design van de dop ook gekeken naar duurzaamheid. De vleugeldop is gemaakt van het mono-materiaal Poly Propeen en is daardoor 100% recyclebaar. Verder bestaat de nieuwe vleugeldop uit 25% minder materiaal dan de oude dop. Hiermee bespaart COROOS meer dan 100.000 kilogram aan plastic, wat resulteert in een jaarlijkse CO2 reductie van ruim 200.000 kilogram.
Consumenten zijn zeer positief over deze vleugeldop, vooral voor wat betreft veiligheid voor kinderen en het gebruiksgemak. Deze punten worden gezien als toegevoegde waarde aan het product. De dop is zonder al te veel kracht te openen en door zijn vorm en grootte ook veilig voor kleine kinderen.
De vleugeldop zal vanaf Q4-2021 te zien zijn op alle fruit pouches die zijn geproduceerd door COROOS in de Europese markt.


De introductie van deze innovatieve vleugeldop is één van de nieuwste verpakkingsfeatures die mogelijk worden gemaakt door een gloednieuwe moderne verpakkingslijn voor fruit pouches waarin COROOS heeft geïnvesteerd. “Deze nieuwe verpakkingslijn brengt voor onze klanten en consumenten veel nieuwe mogelijkheden” vertelt Dies Oostrom (Directeur Kwaliteit & Innovatie), zoals multi-verpakkingen, mix-verpakkingen tot en met vier verschillende smaken per doosje en diverse opties voor het gewicht van de fruit pouches. “Hiermee zijn we nog flexibeler en kunnen we nog beter inspelen op de steeds veranderende consumentenbehoefte en een bredere doelgroep bedienen in diverse markten.”


COROOS maakt een breed scala aan producten van hoogwaardige kwaliteit in pouch, zoals fruit- en groentepurees, maar ook fruit met plantaardige toevoegingen zoals haver, kokos en soja. De recepturen uit de keuken van COROOS zijn clean label en bevatten daardoor enkel natuurlijke ingrediënten. Deze producten zijn zowel onder A-merk als huismerk verkrijgbaar in de Europese supermarkten.


Voor meer informatie of interesse in pouches met vleugeldop kunt u contact opnemen met de afdeling commercie via: l.koole@COROOS.nl