Kwaliteit

Goede kwaliteit begint al bij de bron. Al onze grondstoffen fruit, peulvruchten en groenten sourcen wij bij onze lokale, nationale en internationale partners. Hierbij volgen we een strikt protocol van kwaliteitseisen en –controles door de gehele bedrijfskolom heen. Ons sourcing beleid is erop gericht om het hele jaar rond de juiste kwaliteit grondstoffen op het juiste moment beschikbaar te hebben.

Research & Development

Wij zijn een consumentgedreven productieorganisatie. Veranderende consumentenbehoeftes zijn voor ons leidend. In lijn daarmee investeren we in innovaties op gezondheid, gemak en smaak. 

Voedselveiligheid

Om de voedselveiligheid voor de consument te garanderen werken we conform de eisen van International Food Standard (IFS Higher Level) en het British Retail Consortium (BRC).  

Lees hier meer over de De BRC en IFS Certificeringen
certificaten ,,International Food Standard''
(IFS) en het ,,British Retail Consortium''
(BRC).

 

Research & Development

Coroos gelooft in gezonde en lekkere voeding die eenvoudig te bereiden is en toegankelijk is voor iedereen. Wij zijn een consumentgedreven productieorganisatie. Om tegemoet te komen aan de behoeftes van ‘de nieuwe consument’ investeren wij voortdurend in innovaties op het gebied van gezondheid, gemak en smaak.

‘Het nieuwe eten’

Voor steeds meer consumenten is het belangrijk om gezond te eten, als het maar gemakkelijk klaar te maken is. Ons eetpatroon verandert en de tijd die we hebben of nemen om de maaltijd voor te bereiden, neemt af. De productontwikkelingen van onze Research & Development haken in op deze consumententrends.

Natuurlijke producten

Wij investeren in onderzoek en ontwikkeling. Wij hebben eigen productontwikkelaars in dienst en beschikken over een eigen innovatiecentrum en laboratorium. In deze onderzoek- en testomgeving worden de technologische mogelijkheden van milde verduurzaming verkend. De focus ligt daarbij op natuurlijke producten die hun eigen smaak, bite, geur en kleur behouden. Een gezond product waar de eigen vezels en vitamines nog in zitten, heeft geen toevoegingen nodig. In onze R&D werken we nauw samen met diverse onderzoekspartners zoals IRI, GFK, Wageningen UR en de Universiteit van Gent.

 

 

Voedselveiligheid

Voedselveiligheid is onze absolute topprioriteit. Om die te garanderen, hebben wij de ‘higher level’ certificering van de International Food Standaard (IFS). Wij voldoen tevens aan alle eisen die het British Retail Consortium (BRC) stelt aan voedingsproducten. We hebben strenge criteria gedefinieerd voor onder meer ons kwaliteitsmanagementsysteem, HACCP (Hazard Analysis en Critical Control Points) en Food Defense (onze beveiliging tegen opzettelijke besmetting).

Periodieke auditing borgt de effectiviteit van deze garantiemaatregelen. Tevens worden al onze producten onderworpen aan stringente controles door zowel onze eigen kwaliteitsdienst als door externe onafhankelijke laboratoria in binnen- en buitenland. Daarnaast beschikken wij over op- en neerwaartse tracking en tracing waarmee we de traceerbaarheid van elk ingrediënt en eindproduct borgen.