Podcast innovatie in food

Mooie podcast van Innovatie in Food met Daan Timmermans en Dies Oostrom over onderwerpen die spelen binnen en rondom COROOS zoals #innovatie #circulariteit #eiwittransitie #duurzaamheiden #verduurzamen #voedselverspilling #plantaardig #gezonden vooral #genieten.

"Van de last van warmte, maken wij een lust." door F111 Communicatie & Marketing
 

Het is een grote speler, maar toch zie je de naam van COROOS zelden of nooit op de blikken doperwtjes of andere conserven in de supermarkt. En dat is niet zo gek, want het van oorsprong Zeeuwse bedrijf is groot in private label-conserven. 25 tot 30 procent van die markt is in handen van COROOS.

Dies Oostrom en Daan Timmermans zijn te gast om te praten over de verduurzaming van hun sector, nieuwe conserveringstechniek, en hoe Coroos daarmee warmte en energie bespaart. Als startup die we allemaal moeten volgen, noemen zij SUNT, dat bananen een tweede kans geeft. 

Een podcast over het uitvinden, vermarkten en opschalen van Food. Innovatie in Food gaat over mooie vindingen, uitdagende productieprocessen en spectaculaire resultaten. Nederland is niet voor niets de op één na grootste voedselproducent ter wereld. We praten elke week met leidinggevenden met nieuwe ideeën en ontwikkelaars met vooruitziende blikken.

Innovatie in Food wordt live opgenomen vanuit Omnia, het dialoogcentrum van Wageningen University & Research, en wordt geproduceerd door F111 Communicatie & Marketing, in samenwerking met Dupp Food Recruitment.


Nieuws

Bijdrage aan duurzame oplossing verzilting Zeeland

Bijdrage aan duurzame oplossing verzilting Zeeland

Route naar CSRD

Route naar CSRD

COROOS in NL peulvruchtenketen

COROOS in NL peulvruchtenketen

OPZuid project ontwikkeling plantaardige visproducten

OPZuid project ontwikkeling plantaardige visproducten

Rode Kidneybonen van Nederlandse bodem

Rode Kidneybonen van Nederlandse bodem

In samenwerking met partners CZAV en Casibeans wordt dit jaar voor COROOS ruim 100 hectare met Rode Kidneybonen ingezaaid. Door deze samenwerking neemt COROOS een heel groot deel van de Nederlandse teelt voor haar rekening en zorgt daarmee voor een flinke stap voorwaarts in de groei van het aanbod van de Nederlandse Rode Kidneybonen voor de consument.

COROOS on PLMA 2024 with plant-based product solutions

COROOS on PLMA 2024 with plant-based product solutions

COROOS attends PLMA 2024 with mild pasteurised plant-based ingrediƫnts and product solutions!

Bananenpuree van afgekeurde biologische bananen

Bananenpuree van afgekeurde biologische bananen

The Banana Factory opende begin 2023 binnen de muren van COROOS haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het innovatieve bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met "no-waste" bananenpuree.

COROOS op de FI Europe 2023

COROOS op de FI Europe 2023

Dit jaar presenteert COROOS haar Food-Industry mogelijkheden op de Food Ingredients fair FI Europe in Frankfurt.

Geef ons je uitdaging

Kies een van de bovenstaande opties